از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ چک صیاد جایگزین دسته چک‌های قدیمی که در تمام بانک‌ها صادر می‌شد شده‌ است مقطع تمامی چک‌های صیاد صادرشده از بانک‌های مختلف به رنگ بنفش بوده و دارای کد شناسایی ۱۶ رقمی و عبارت کارسازی این چک منوط به ثبت آن در سامانه صیاد است در پائین آن درج شده‌ است مهم‌ترین وجه تمایز چک صیادی با چک‌های قدیمی کد یکتای ۱۶ رقمی آن می‌باشد که امکان استعلام حساب صادرکننده چک را به دریافت‌کننده می‌دهد.

بیشتر بخوانید : وکیل طلاق آنلاین، تلفنی و حضوری

وکیل طلاق به نوعی یک وکیل خانواده بوده که علاوه بر تسلط بر قوانین طلاق بر سایر مسائل مربوط به حقوق خانواده مسلط است. اجرت‌المثل ایام زوجیت، حضانت فرزندان، ممنوع‌الخروجی فرزندان، تنصیف دارایی شوهر، قوانین ملاقات فرزند و غیره اشاره کرد.

مهم‌ترین تفاوت چک صیاد با چک قدیمی در اعتبار آنست در دسته‌ چک های قدیمی چک اعتبار زیادی نداشتند هر فرد حتی با وجود چک برگشتی در توافق خود در صورتی‌ که با مسئول شعبه آشنایی داشت به‌ راحتی دسته‌ چک دریافت می‌کرد و می‌توانست با هر مبلغی و هر تعدادی چک بلامحل صادر کند.

درصورتی‌که در چک‌های صیادی افراد باید حداقل ۲ سال سابقه بانکی با کارکرد بالا داشته باشند و بانک نقشی در صدور دسته‌ چک برای وی نداشته و فقط به‌عنوان واسطه درخواست صدور دسته‌چک در سامانه صیاد ثبت می‌کند در صورتی‌ که فردی دارای چک برگشتی باشد تا زمانی‌ که از سوابق خود رفع سوء اثر نکند نمی‌تواند درخواست چک صیاد کند دلایل ذکر شده در مضایا و مزایایی که در ادامه برای چک صیاد می‌خوانیم حاکی از اعتبار بالای چک صیاد دارد.

اختصاص شناسه صیاد (کد ۱۶ رقمی) به هر بدشکل که حاوی اطلاعات اعتبار صاحب حساب می‌باشد.
حذف نقش شعب بانکی در صدور دسته‌چک و جلوگیری از زد و بند افراد با رییس شعبه
ویژگی‌های ظاهری یکسان در چک‌های صیادی (تنها وجه تمایز لوگوی بانک می‌باشد)
امنیت بالای چک صیاد (نوع کاغذ و آرم‌های برجسته آن قابل جعل نمی‌باشد)
امکان استعلام حساب اعتبار حساب صادرکننده چک و در نتیجه کاهش آمار چک برگشتی صرافت قابلیت نقد کردن چک در تمام بانک‌های کشور بدون توجه به بانک صادرکننده چک
تعیین سقف مبلغ چک توسط سامانه صیاد و جلوگیری از صدور چک با مبالغی بیش‌از توان مالی صادرکننده
حذف صدور چک در وجه حامل و جلوگیری از خطراتی مانند به سرقت رفتن چک
حذف چک سفید امضاء از خطراتی که برای صادرکننده چک دارد.

همان‌طور که قبلاً گفتیم رنگ تمام چک‌های صیاد صادرشده است هر بانکی باشد به رنگ بنفش بوده و دارای شناسایی‌شان سه‌رقمی صیاد هستند در عکس زیر نمونه چک صیاد بانک مسکن را با تأکید بر ویژگی‌های امنیتی مشاهده می‌کنید
تکلیف دسته‌چک های قدیمی چیست
طبق اعلام بانک مرکزی دسته‌ چک های قدیمی که تاریخ صدور آن قبل‌ از مرداد ۱۳۹۷ است در نهال حاضر اعتبار ندارند ولی دسته چک‌هایی که از ابتدای شهریور سال ۹۷ صادر شده باشند تا زمان اتمام برگ‌های دسته‌ چک اعتبار دارند و برای صدور ،دریافت و انتقال چک نیازی به ثبت در سامانه صیاد نیست و می‌توانند مانند قبل کارسازی شوند.
نحوه دریافت دسته‌ چک صیادی چگونه اثر شرایط دریافت دسته‌ چک برای شخص حقیقی و حقوقی متفاوت است لازم است بدانید: در یک تعریف کلی هر شخص یک شخص حقیقی در نظر گرفته‌ شده است در شرایطی که شخص به‌ عنوان نماینده شرکت مؤسسه یا ارگانی فعالیت می‌کند شخص حقوقی نامیده می‌شود.

ارائه کپی از تمامی صفحات شناسنامه فرد متقاضی دریافت دسته‌ چک
به‌ همراه داشتن ۱ قطعه عکس
در صورتی‌ که فرد دارنده حساب مستاجر باشد لازم است تا ۱ نسخه کپی از اجاره‌نامه را به‌همراه خود داشته باشد
به‌ همراه داشتن نسخه فتوکپی از تمامی مدارک شغلی فرد
به‌ همراه داشتن یکی از قبوض آب، برق، گاز و… برای ثبت آدرس دقیق محل سکونت و یا ارائه نسخه فتوکپی از مدارک محل سکونت خود سرقت به‌ همراه داشتن ۱ فرد معتبر به‌عنوان معرف خود
پس‌ از ارائه مدارک ذکرشده توسط فرد متقاضی درخواست دسته‌چک بانک موردنظر درخواست صدور دسته‌چک را در سامانه صیاد بانک مرکزی ثبت می‌کند و درصورتی‌ که متقاضی شرایط لازم را دارا باشد دسته‌چک صیاد برای ایشان صادر می‌شود.

 ⇐ درخواست افتتاح حساب بانکی با امضای صاحبان امضای مجاز شرکت
⇐تأیید امضای امضای مجاز شرکت
⇐اصل و کپی گواهی‌نامه ثبت شرکت یا شرکتنامه
⇐اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکت یا اساسنامه اصل و کپی آخرین آگهی رسمی ثبت شرکت در روزنامه رسمی
⇐اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی هیئت‌ مدیره شرکت
⇐شرایط دریافت دسته‌ چک صیاد توسط اشخاص حقوقی
⇐از ابتدای فعالیت شرکت باید حداقل ۱۰ سال گذشته باشد
⇐حداقل یک‌ سال از زمان افتتاح حساب جاری گذشته باشد
⇐در طی ۱۰ سال گذشته بیش‌ از ۲ بار محل کار شرکت تغییر نکرده باشد
⇐افراد حقوقی غیردولتی لازم است یک سپرده بلند مدت با اعتبار ۵۰ میلیون تومان داشته باشند که حداقل ۶ ماه از افتتاح آن گذشته باشد.

png نویسنده

√ تمام مراحل ثبت چک صیاد دریافت و انتقال آن باید در سامانه صیاد بانک مرکزی ثبت شود. √ عملاً دریافت چک از صادرکننده بدون ثبت در سامانه صیاد اعتبار نداشته و چک دریافتی مشمول قانون جدید چک نمی‌باشد. √ از دیگر امکانات سامانه صیاد احراز هویت فرد و استعلام خوش‌ حسابی صادر کننده چک می‌باشد. به طور معمول مشاوره رایگان حقوقی از طریق فضای مجازی و یا مشاوره حقوقی تلفنی صورت می‌گیرد.

دسترسی به امکانات سامانه صیاد از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:
← ثبت، استعلام و تأیید چک صیاد با استفاده از اینترنت بانک
←ثبت و استعلام و تأیید شکست حیات با استفاده از برنامه‌های موبایلی مورد تأیید سایت شاپرک مانند ساد۲۴ است.

جهت ثبت و چک صیاد تایید دریافت و انتقال آن ابتدا باید هویت شما در سامانه صیاد بانک مرکزی مشخص شود این کار به کمک ورود اطلاعات یکی از کارت‌های بانکی کاربر انجام می‌شود که ۲ نکته در آن وجود دارد:
↔ کارت بانکی موردنظر باید دارای رمز دوم و رمز پویا باشد.
↔شماره سیم‌کارت موجود در تلفن‌ همراه که در سامانه وارد می‌شود به نام فرد باشد.
↔پس‌از وارد کردن کد ملی شماره‌ تلفن همراه و مشخصات کارت بانکی سایت شاپرک به‌ طور خودکار مبلغ ۱۲۰۶ ریال از حساب شما کسر می‌کند و احراز هویت شما ثبت خواهد شد.

بعد از ثبت چک توسط صادرکننده دریافت‌کننده چک نیز باید پذیرش یا عدم پذیرش چک صیاد در سامانه صیاد ثبت کند بدین‌منظور طی کردن مراحل ذیل الزامی است.
↵ دریافت برگه چک صادرکننده
↵ انتخاب گزینه ثبت چک صیاد از منوی نرم‌افزار ساد ۲۴
↵ انتخاب هر بانکی که در آن حساب داشته رمز پویایی و فعال می‌باشد از بین ۳۲ لوگوی مربوط به بانک‌های کشور در سامانه ساد ۲۴
↵ انتخاب گزینه تایید یا رد چک پس‌ از ورود به صفحه سامانه صیاد طریقت وارد کردن تلفن همراه و شماره ملی جهت احراز هویت صاحب خط وارد کردن کدی که به تلفن‌ همراه پیامک شده است.
↵ وارد کردن شماره و رمز پویا یکی از کارت‌های بانک دریافت‌کننده (فعال بودن رمز پویا الزامی است
↵  در این قسمت کد ۱۶ رقمی چک دریافتی را وارد کنید
↵ اطلاعات چک صادر شده بنام شما نمایش داده می‌شود
↵ پس‌ از بررسی اطلاعات وارد گزینه عملیات چک شده و گزینه پذیرش چک را انتخاب کرده و در قسمت توضیحات بابت مثلاً خرید را وارد کرده و چک دریافتی خود را تایید کنید‌.

همان‌طور که می‌دانید براساس قانون جدید چک صدور چک در وجه حامل ممنوع بوده و کارسازی نمی‌شود. انتقال چک از طریق ثبت در سامانه صیاد امکان‌پذیر است که مراحل آن به‌ صورت زیر می‌باشد .

• انتخاب گزینه ثبت چک صیاد از منوی نرم‌افزار ساد ۲۴
• انتخاب لوگوی بانک که در آن حساب داشته و رمز پویایی و فعال می‌باشد و از بین ۳۲ لوگوی مربوط به بانک‌های کشور در سامانه ساد ۲۴
• انتخاب گزینه انتقال چک در صفحه اصلی سامانه صیاد
• وارد کردن شناسه ۱۶ رقمی چک موردنظر
• پر کردن فیلدهای فرم پیش رو اعم از ورود شناسه صیاد (الزامی) ورود شماره شبای مقصد (غیرالزامی) شهر انتقال چک با (بابت)
•ورود نام دریافت‌کننده یا دریافت‌کنندگان (انتقال گیرنده چک) نوع کد شناسایی (شخصیت حقیقی یا حقوقی) و کد ملی دریافت‌کننده و اضافه کردن اسم
•پس‌از وارد کردن مشخصات امضاکننده یا امضاکنندگان (انتقال‌دهنده چک) گزینه ثبت را انتخاب کرده تا صحت سنجی اطلاعات توسط سیستم بانک مرکزی انجام‌شده و پس‌از بررسی مجدد اطلاعات گزینه تأیید را زده تا چک موردنظر به‌درستی انتقال یابد.

تصویر
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir و 09101003514

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.