به طور کلی قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات در تعریف سلاح مقرر کرده است که: مقصود از سلاح و مهمات در این قانون انواع سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله زنی و غیر گلوله زنی و مهمات مربوط به آنهاست.

بنابراین سلاح مطابق قانون به سلاح گرم و سلاح سرد تقسیم می شود.

در تعریف سلاح گرم می توان گفت که استفاده از آن با شعله، صدا و حرارت همراه است و در اثر اصابت آن به بدن منجر به خونریزی، از کارافتادگی و نقص دائم یا موقت اعضای بدن می‌شود و به طور کلی تخریب و آسیب ناشی از سلاح گرم در اثر سوختن باروت صورت می گیرد.

همچنین سلاح گرم برای جرایمی همچون تهدید، اخاذی، سرقت و … نیز به کار برده می شود و نظم و امنیت جامعه را برهم میزند به همین دلیل قانونگذار با توجه به نوع سلاح گرم مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته است.

به طور کلی مطابق قانون کشور ما مسئولیت حفاظت از جان افراد بر عهده نیروی انتظامی میباشد و شهروندان مجاز به حمل و نگهداری و استفاده خودسرانه از سلاح، اعم از سلاح گرم و سرد، نیستند. چرا که این امر موجب اختلال در نظم و امنیت جامعه خواهد شد.

بنابراین بر اساس قانون حمل و نگهداری هرگونه سلاح بدون مجوز قانونی جرم انگاری شده است و مرتکب مجازات خواهد شد.

در ادامه به جرم حمل و نگهداری سلاح گرم و مجازات آن پرداخته می شود.

بیشتر بخوانید : وکیل طلاق آنلاین، تلفنی و حضوری

وکیل طلاق به نوعی یک وکیل خانواده بوده که علاوه بر تسلط بر قوانین طلاق بر سایر مسائل مربوط به حقوق خانواده مسلط است. اجرت‌المثل ایام زوجیت، حضانت فرزندان، ممنوع‌الخروجی فرزندان، تنصیف دارایی شوهر، قوانین ملاقات فرزند و غیره اشاره کرد.

همانطور که اشاره شد به طور کلی حمل و نگهداری هرگونه سلاح به طور خودسرانه و بدون مجوز قانونی جرم است و مجازات حبس به دنبال دارد.

همچنین در قانون مجازات اسلامی شخصی که در مکان های عمومی برای ایجاد وحشت و ترس و یا سوقصد در برابر مردم اسلحه بکشد، محارب محسوب می‌شود و مجازات سنگینی همچون اعدام یا قطع دست و پا و نفی بلد برای مرتکب به همراه دارد.

قانون مجازات اسلامی در تعریف محاربه مقرر کرده است: محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد.

هرگاه کسی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاص سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد ولی در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمی‌شود.

افشای اسکرین شات چت خصوصی و تهدید به انتشار | وکیل پایه یک دادگستری | بنیان وکلا
 

گفته شد که حمل و نگهداری هرگونه سلاح گرم جرم تلقی می‌ شود و مرتکب مطابق قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات بر اساس نوع سلاح به ترتیب زیر مجازات می شود:

| سلاح گرم سبک غیر خودکار، قطعات موثر یا مهمات آن: حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال

| سلاح گرم سبک خودکار، قطعات موثر یا مهمات آن: حبس از ۲ تا ۵ سال

| سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین، قطعات موثر یا مهمات آن: حبس از ۵ تا ۱۰ سال

در نتیجه مجازات حمل و نگهداری سلاح گرم  با توجه به نوع سلاح حبس از ۶ ماه تا ۱۰ سال می باشد و چنانچه مرتکب جرم، بیش از یک سلاح گرم را حمل یا نگهداری نموده باشد، مجازات او یک درجه تشدید خواهد شد.

منظور از سلاح خودکار سلاح گرمی است که هنگامی که ماشه سلاح فشرده شود به شلیک ادامه می‌ دهد. برخی از انواع سلاح‌ های کمری کلت، خودکار یا اتوماتیک هستند.

در مقابل سلاح گرم غیر خودکار سلاحی است که بعد از هر شلیک می بایست دوباره به صورت دستی مسلح شود. این گونه سلاح‌ها  معمولا گلنگدن دستی دارند. تفنگ های شکاری از انواع سلاح های گرم غیر خودکار هستند.

 در خصوص سلاح گرم دارای مجوز قانونی باید به تمدید پروانه سلاح توجه داشت زیرا قانون در مورد این سلاح‌ ها تصریح کرده است که: فرد دارنده پروانه حمل سلاح مکلف است پس از انقضای مدت به تمدید پروانه اقدام نماید و چنانچه ظرف سه ماه پس از پایان مدت به تمدید آن اقدام ننماید سلاح غیرمجاز تلقی می‌ شود و مرتکب به جزای نقدی از ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال محکوم می‌ گردد.

در نتیجه سلاح دارای مجوز هم چنانچه مدت پروانه آن به پایان برسد و دارنده سلاح تا سه ماه نسبت به تمدید پروانه سلاح اقدام نکند آن سلاح در حکم سلاح غیر مجاز می باشد و جزای نقدی به همراه دارد.

تصویر
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir و 09101003514

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.