باورهای غلط حقوقی– وکیل پایه یک دادگستری :

 

یکی از باورهای غلط حقوقی که در بین مردم کم و بیش رواج دارد این است که فقط پدر میتواند حضانت فرزند را داشته باشد. در توضیح باید گفت که تا هفت سالگی اولویت حضانت فرزند با مادر است. بعد از آن هم در صورتی که پدر صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد. حضانت فرزند به مادر سپرده خواهد شد. ضمن اینکه صلاح فرزند هم در سپردن حضانت در نظر گرفته میشود.

 

png نویسنده

این شایعه هم صحت ندارد. در ماه‌های حرام دیه فقط یک سوم بیشتر از سایر ماه‌ها میباشد. ماه‌های حرام عبارتند از ذی ‌القعده، ذی ‌الحجه، محرم و رجب. ماه صفر هم برخلاف باور غلط عمومی عده‌ی زیادی از مردم، ماه حرام نیست. به طور معمول مشاوره رایگان حقوقی از طریق فضای مجازی و یا مشاوره حقوقی تلفنی صورت می‌گیرد.

 

 

صیغه 99ساله عقد دائم نیست. صـیغه 99ساله هم همان عقد موقت بوده و مقدار سال عقد، ماهیت آن را تغییر نخواهد داد. در این نوع صیغه، زن حق ارث بردن از مرد را ندارد. همچنین تعیین مهریه برای اینچنین عقدی الزامی است.

محروم کردن فرزند از ارث: پدر و مادر نمی‌توانند فرزند خود را از ارث محروم کنند. بطورکلی هیچ کس نمی‌تواند وارث خود را از ارث محروم کند. وصیت ‌نامه‌ی متوفی نیز فقط در مورد یک سوم میراث معتبر است. موانع ارث از جمله قتل مورث، کفر و لعان تنها مواردی هستند که مورث از ارث محروم میشود.

یکی از باورهای اشتباه که بین مردم خیلی رواج دارد این است. که اگر شخصی گواهینامه‌ی رانندگی نداشته باشد و اقدام به رانندگی کند. و بر اثر تصادف باعث مرگ کسی شود. مرتکب قتل عمد شده‌ است که ابداً اینطور نیست. رانندگی بدون گواهینامه تخلفی جداگانه است. اگر بدون گواهینامه تصادف منجر به فوت رخ دهد علاوه بر پرداخت دیه به حداکثر دو سال حبس حکم داده میشود.

اگر کسی شکایت کند و نتواند آن را اثبات کند طرف مقابل اگر اعاده حیثیت کند فرد شاکی محکوم میشود. این باور نیز غلط است. دادگاه محل تظلم‌خواهی و رسیدگی به شکایات است. حق فرد طرح شکایت و وظیفه‌ی دادگاه بررسی آن است. اصولاً عدم اثبات، مسئولیت کیفری برای فرد ایجاد نخواهد کرد مگر در موارد خاص.

اگرچه معمولاً مردان از دادگاه منع از اشتغال زنان را در صورت منافی بودن شغل زن با مصالح خانوادگی را تقاضا می‌کنند. اما طبق قانون زنان نیز می‌توانند منع از اشتغال مردان را به این دلیل که شغل او منافی و مخالف با مصالح خانوادگی و حیثیت طرفین است از دادگاه تقاضا کنند و فقط مرد این حق را ندارد.

این یک غلط مصطلح است که بین عوام رواج دارد. در قانون مجازات جمهوری اسلامی ایران نیز که برگرفته از فقه است. برای تهیه و نگهداری و حمل مشروبات الکلی مجازات در نظر گرفته شده است. همانطور که در مبحث وکیل شرب خمر نیز بیان شد. مجازات حمل و نگهداری مشروبات نیز طبق قانون، 6ماه تا 1سال حبس و تا 74ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی کالای یاد شده است.

خیر؛ زن در هر صورتی میتواند مهریه خود را مطالبه کند.

فرزند حاصل از عقد موقت هیچ تفاوتی از نظر حقوقی با فرزند حاصل از ازدواج دائم ندارد فلذا ارث میبرد.

دیون از اموال متوفی پرداخت میشود. اگر والدین بدهی داشته باشند و هیچ ارثی نداشته باشند، فرزندان هیچ تعهدی در قبال پرداخت بدهی والدین خود ندارند.

تصویر
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir و 09101003514

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.