مهریه و وکالت در طلاق برای زوجه دو موضوع جدا هستند و ارتباطی به هم ندارند و اینکه برخی گمان میکنند اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد هنگام طلاق باید مهریه خود را ببخشد، این تصوراشتباهی است و زن هر زمان که بخواهد میتواند مهریه خود را مطالبه کند.
اما ممکن است هنگام اعطای وکالت میان زوجین توافقی صورت گیرد که به طور مثال بخشی از مهریه زوجه توسط او بخشیده شود و زوج در ازای آن وکالت در طلاق به زن دهد.
آیا با دادن وکالت در طلاق این حق از مرد سلب می شود؟
لازم به ذکر است که اعطای وکالت در طلاق به زن توسط مرد، به معنای سلب حق طلاق از مرد و انتقال آن به زن نمی باشد بلکه مرد همچنان می تواند همسر خود را طلاق دهد و اعطای وکالت در طلاق به زن به توافق زوجین، به این دلیل صورت می گیرد که زن برای اقدام به طلاق از همسرش نیاز به معذوریت قانونی نداشته باشد.
گرفتن طلاق بدون داشتن وکالتنامه امکان پذیر است؟
درست است که زوجه بدون داشتن وکالت در طلاق نیز می تواند تقاضای طلاق کند اما در چنین شرایطی دادخواست طلاق باید به دلیل یکی از موارد مشخص شده در قانون باشد به طور مثال اعتیاد زوج، غیبت زوج در یک مدت زمان طولانی (۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه)، مفقوالاثر شدن زوج، عدم پرداخت نفقه و موارد دیگری مانند اینها که ادامه زندگی برای زوجه را همراه با عسر و حرج (سختی) کند.
وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر
همچنین ممکن است وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر همراه باشد به این معنا که زن با داشتن وکالت در طلاق به همراه حق توکیل به غیر میتواند وکالتی که به او برای مطلقه نمودن خود داده شده است را به شخص دیگری اعطا کند. به عبارت دیگر حق توکیل به زنان داده می شود تا خود مجبور به اجرای صیغه طلاق نباشند
بنابراین مرد با دادن وکالت در طلاق به زن این اختیار را داده که در دادگاه از سوی مرد و بدون حضور مرد و با گرفتن وکیل دادگستری اقدام به اخذ طلاق نماید
سپس برای جاری شدن صیغه طلاق نیز در دفتر ثبت ازدواج و طلاق بدون نیاز به حضور مرد خود را مطلقه نماید.