حکم تخلیه مستاجر، تابع سه قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال های 1356 و 1376 و قانون مدنی می باشد. موجر، در شرایطی مانند عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر، می تواند از وی شکایت کرده و حکم تخلیه مستاجر را از دادگاه یا شورای حل اختلاف درخواست نماید. تنظیم دادخواست، در دفاتر خدمات قضایی، از مراحل شکایت از مستاجر برای تخلیه ملک می باشد. پس از دریافت حکم تخلیه مستاجر، تخلیه ملک، توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل صورت می گیرد.

( ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر سال 62، ماده 12قانون سال 56، و قانون مدنی)

1-درصورتی که ملک مسکونی وصف مورد نظر در اجاره نامه را نداشته باشد.

2-در طول اجاره عیبی در ملک مسکونی بوجود آید که ملک قابلیت استفاده را نداشته باشد و رفع عیب هم ممکن نباشد.

3- در صورتی که در اجاره نامه برای مستاجر با شرایطی حق فسخ گذاشته شده باشد و اون شرایط بوجود آید و مستاجر محق در فسخ می­شود.

4-در صورتی که مستاجر فوت کند و کلیه ورثه درخواست فسخ کنند.

5-ملک مسکونی در حال خراب شدن باشد و تعمیر آن ممکن نباشد.

6-ملک مسکونی در حال خرابی بود و برای بهداشت مضر باشد.

بیشتر بخوانید : وکیل طلاق آنلاین، تلفنی و حضوری

وکیل طلاق به نوعی یک وکیل خانواده بوده که علاوه بر تسلط بر قوانین طلاق بر سایر مسائل مربوط به حقوق خانواده مسلط است. اجرت‌المثل ایام زوجیت، حضانت فرزندان، ممنوع‌الخروجی فرزندان، تنصیف دارایی شوهر، قوانین ملاقات فرزند و غیره اشاره کرد.

رابطه حقوقی بین موجر و مستأجر بر اساس قرارداد اجاره است. از طرفی بندهایی که طرفین به قرارداد اضافه میکنند، بسیار مهم است. اجاره نامه انواع مختلف (با توجه به محل مورد اجاره) دارد. طرفین میبایست نسبت به موارد مورد تفاهم در اجاره نامه پایبند باشند. در غیر اینصورت ممکن است اختلافاتی میان این دو بوجود آید. برای حل این اختلافات نیاز به دانش و  اطلاعات کافی برای حل آنها وجود دارد.

در مواردی ممکن است کار به الزام به تنظیم سند رسمی اجاره بکشد. این در شرایطی است که یکی از طرفین حاضر به انعقاد قرارداد سند رسمی اجاره نباشد.

به دلایل بسیار ، برخی افراد، چه مستاجر و چه موجر، ترجیح می‌دهند از ابتدا با حضور وکیل قرارداد اجاره خود را امضا کنند . این امر موجب میشود از مشکلات حقوقی و عوارض ناشی از آن جلوگیری شود. اما کم نیستند افرادی که به این نکته توجه نمیکنند و از طریق مشاوران املاک قراردادهای اجاره را منعقد میکنند. یا بدون معرفی مشاوران املاک قراردادهای دست نویسی را بین خود تنظیم میکنند که باعث بروز اختلافات زیادی میشود.

بسیاری از افراد که به دنبال حکم تخلیه مستاجر هستند در زمره افرادی بودند که قرارداد های اجاره آنان بر مبانی نادرست تنظیم و آنان را گرفتار ساخته است.

در جلسه 28 خرداد 1401، تصویب نامه ای برای تصمیم گیری در مورد افزایش سقف تمدید اجاره نامه در سال 1401 ابلاغ شد. در این تصویب نامه به سقف تعیین کننده اجاره و استثنائات قانونی و موارد دیگری اشاره شده است.

حکم تخلیه مستاجر در سال 1401 گذشته از دستورالعمل های مربوط به تمدید اجاره نامه ، بر اساس قوانین اصلی صادر میشود. اعمال هر یک از قوانین سال 56 یا 76 به زمان امضای قرارداد بازمیگردد.

 در مورد فرایند حکم تخلیه مستاجر 1401 باید گفت طبق قرارداد اجاره، موجر و مستاجر به تعهدات مندرج در قرارداد اجاره متعهد هستند. قانون مدنی طرفین قرارداد را ملزم به اجرای تعهدات خود میکند. اما با این وجود ممکن است طرفین به تعهدات خود عمل نکنند. اگر بنا به هر دلیل مستاجر به تعهدات خود عمل نکند، اساسی ترین راه حل دریافت حکم تخلیه است. برای دریافت حکم تخلیه مستاجر در سال 1401 مراحلی وجود دارد که در ادامه به بیان آن ها خواهیم چرداخت.

قبل از هر چیز بهتر است بدانیم که حکم تخلیه با دستور تخلیه متفاوت میباشد. ممکن است بسیاری از افراد عادی از این تفاوت آگاهی نداشته باشند. بطور کلی حکم تخلیه از طرف دادگاه صادر میشود. حال آنکه دستور تخلیه از طرف شوراهای حل اختلاف قابل دریافت است.

گرفتن حکم تخلیه مراحلی دارد، که اولین آن تهیه مدارک لازم اعم از مدارک شناسایی و اجاره نامه است. سپس باید به یک دفتر قضایی مراجعه کرد. و دادخواستی برای صادر شدن حکم تخلیه تنظیم نمود.

در صورتی که هدف گرفتن حکم باشد ، دادخواست به یکی از شعب دادگاه حقوقی ارجاع داده میشود. سپس طی یک ابلاغ نامه مستاجر برای دفاع احضار میشود. در ادامه چنانچه مستاجر نتواند خلاف ادعای مالک را ثابت نماید، حکم تخلیه از سوی دادگاه صادر میگردد.

ممکن است در حین روند مراحل قانونی صادر شدن حکم تخلیه، شرایطی پیش آید که حکم تخلیه متوقف شود. همچنین ممکن است محاکم قضایی فرصتی را برای بررسی و رسیدگی به ادعای مستاجر در نظر بگیرند.

اجاره نامه در حقیقت نوعی قرارداد است که میان مالک و مستاجر نوشته میشود. در این اجاره نامه مواردی مانند هزینه اجاره و مدت زمان اجاره قید میگردد. مستاجر موظف است، در زمان تخلیه که در اجاره نامه آمده نسبت به تخلیه ملک اقدام کند. در غیر اینصورت، موجر میتواند دادخواستی مبنی بر تخلیه مستاجر به دادگاه ارائه و حکم تخلیه بگیرد.

یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید بهره مندی از تخصص و تجربه یک وکیل متخصص تخلیه ملک است. حضور یک متخصص زبده در دعاوی حقوقی ،شما قدمی استوار در عرصه احقاق حقوقتان میگذارید و با سهولت بیشتری میتوانید نسبت به حل مشکلات خود اقدام کنید. برای این منظور میتوانید با ما تماس بگیرید.

تصویر
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir و 09101003514

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.