تهران یوسف آباد خیابان فتحی شقاقی بین بیستون و چهلستون پلاک ۷۲ ساختمان صبا طبقه ۴ واحد ۱۳
تلفن پشتیبانی 09101003514
bg_image
ارسال شده توسط

asrevekalat

طلاق توافقی نوعی از طلاق بوده که در آن زن و شوهر باهم برای طلاق توافق می کنند .مدارک لازم برای طلاق توافقی شامل شناسنامه، کارت ملی طرفین و سند ازدواج بوده و مراحل ، روند و شرایط آن عبارت است از این که زوجین باید ابتدا در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام نموده و سپس از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه خانوده ، دادخواست بدهند .

به طور خلاصه توافقی به طلاقی گفته می شود که زوجين به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند و هر توافقی که آنها در خصوص مهريه، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به شرطی که توافق در راستای مسائل مربوط به زوجیت مثل مهریه یا نفقه ، اجرت المثل و نفقه باشد.

فرض کنید زن و شوهر در آپارتمانی با هم شریک هستند نحوه توافق آنها در مورد استفاده یا فروش ملک مشترک ارتباطی به دادگاه خانواده ندارد اگرچه که توافق مکتوب آنها بین ایشان در مورد اموال مشترک معتبر و در دادگاه دیگر قابلیت استناد دارد ولی در رای طلاق نوشته نمیشود لااقل رویه دادگاه های خانواده تهران اینگونه است. به عنوان مثال زوجین توافق مي کنند زوجه مهريه را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن را دريافت کند و يا با شرايط توافق شده مهريه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.

رویه و شرایط طلاق توافقی گروه عروکالت چنین است که در بدو امر توافقات زن و شوهر از آنها پرسیده میشود و سپس صورتجلسه شده و به امضاء ایشان میرسد و در ادامه به وکالت از زوجین دادخواست طلاق ثبت و رای دادگاه طبق توافق آنها از دادگاه خانواده اخذ میشود. نکته قابل توجه اینکه با الکترونیکی شدن وکالت دادن به وکیل دادگستری امکان عدم حضور فیریکی در دفتر وکالت هم وجود دارد. با این توضیح که وکالت از طریق درخواست وکیل و تایید موکل در سامانه ثنا قوه قضاییه انجام میشود. با این وصف از همه کشور میتوان قرارداد وکالت در سامانه ثنا ثبت کرد.

در ادامه به ترتیب گامهای انجام طلاق توافقی توضیح داده خواهد شد هر چند که در صورت اعطای وکالت به وکلای متخصص طلاق توافقی و مراحل انجام طلاق توافقی کوتاه می شود، به روشی که ما طلاق توافقی را انجام می دهیم، مرحله مشاوره حذف می شود و زمان از سه ماه به ۲۰ روز تقلیل می یابد.

۱- مراجعه به سایت اینترنتی سامانه تصمیم به آدرس مندرج در پایین صفحه و اخذ نوبت و آدرس جهت انجام مشاوره و غربالگری طلاق توافقی، لازم به توضیح است این جلسات مشاوره در شش قسمت و فاصله بین هر دوره جلسه باید ۱۰ روز باشد که مجمعاً ۶۰ روز به طول می انجامد.

نکته: جلسات مشاوره به مراجعه نزد روانشناس قبل از طلاق توافقی بیشتر از اینکه موثر و آگاهی بخش بوده و زوجین را آگاهاه از طلاق منصرف کنند، مانعی است تا سد راه آنها شده و به دلیل زحمتی که ایجاد می کند طلاق توافقی را به تعویق انداخته یا زوجین را موقتاً منصرف می نمایند. و به اصطلاح به جای اینکه درمان کنند باشد، مسکنی موقتی است چرا که علت تصمیم زوجین به انجام طلاق را باید در کیفیت آشنایی یا نحوه شروع زندگی مشترک یا وضعیت اخلاق در جامعه و یا مسائل مادی و معیشتی و نیز تاثیر شبکه های اجتماعی جستجو کرد.
۲- یکی دیگر از مراحل طلاق توافقی مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ثبت دادخواست طلاق توافقی؛ البته همان طور که در بالا گفته شد در صورت که برای طلاق توافقی وکیل انتخاب کرده باشید این مرحله به وسیله وکیل دادگستری انجام می شود و نیازی به وجود زوجین نیست.

۳- بعد از ثبت دادخواست با توجه به اینکه ذاتا خواهان طلاق توافقی یا همان طلاق خلع خواهان زوجه (زن) است و زوج (مرد) خوانده، دادخواست به دادگاه فرستاده می شود که آدرسی اعلامی مرد در آن نشانی واقع شده باشد البته ممکن است در عمل با مسامحه و اشتباه به کیفیت دیگری عمل شده باشد.

نکته: یک وکیل با تجربه دادگستری و وکیل متخصص طلاق ممکن است حسب تشخیص و ضروراً با استفاده از ابراز اقامتگاه خوانده دعوا را به نحوی مطرح کند که به همان دادگاه خانواده ای ارجاع شود که مد نظر آن وکیل است، این امر می تواند در کیفیت انجام طلاق توافقی و زمان طلاق توافقی موثر باشد.چرا دادگاه ها و مجتمع های قضایی خانواده و قضات روش ها و تفسیرهای مختلفی از قانون برای انجام طلاق توافقی دارند.
۴- پس از وصول دادخواست به شعبه ارجاع شده برای طرفین یا وکلای دادگستری آنها یک پیامک یا اس ام اس برای تعیین وقت رسیدگی می رود. البته در صورتی که دادخواست ناقص باشند یا ضمایم ناخوانا باشد قبل از هر چیز از طریق اس ام اس به طرف (خواهان) برای رفع نقص اخطار داده می شود.(به حکم طلاق توافقی گواهی عدم امکان سازش هم گفته می شود.)

۵- شرکت در جلسه طلاق توافقی قاضی در این جلسه توافقات طرفین را صورتجلسه نموده و اقدام به صدور حکم طلاق توافقی می نماید.

۶- بعد از صدور حکم و امضای آن توسط قاضی و تایپ رای توسط منشی دادگاه، حکم صادره را به طرفین یا وکلای آنها ابلاغ می گردد که در این مرحله برای اینکه سریع تر رای قطعی و قابل اجرا شود، بهتر است طرفین یا وکلای آنها حق تجدیدنظر و فرجام خواهی را از خود ساقط نموده و جهت اجرای حکم صیغه طلاق توافقی در دفترخانه طلاق، از دفتر شعبه صادر کننده رای طلاق گواهی قطعیت حکم را بگیرند

۷- مراجعه به دفترخانه طلاق با به همراه داشتن اصل شناسنامه و اصل سند ازدواج و رای دادگاه و اصل گواهی قطعیت و در صورتی که وکیل دادگستری تصمیم به اجرای حکم طلاق داشته باشد اصل وکالتنامه و نیز حسب مورد آزمایش عدم بارداری یا گواهی دوشیزگی. انجام می شود.

به این ترتیب مراحل پایان یافته و طلاق ثبت می شود و طلاق نامه یا سند طلاق صادر و به جهت اینکه طلاق توافقی از انواع طلاق بائن است و مانند طلاق به درخواست زوج رجعی نیست زن و شوهر باید جدا از هم زندگی کنند و کاملاً به هم نامحرم هستند.

۱- اصل شناسنامه

۲- تصویر کارت ملی زوجین (زن و شوهر)

۳- اصل عقدنامه ازدواج

۴- صورتجلسه توافقات زوجین که همزمان با مراجعه به وکیل جهت اعطای وکالت طلاق توافقی این صورتجلسه تنظیم می شود.

۵- آزمایش عدم بارداری، در صورتیکه زوجه ادعای دوشیزگی نداشته باشد.و البته زمان ارائه این آزمایش عدم بارداری به رسیدگی کننده دادگاه خانواده به طلاق توافقی و گاهی به دفترخانه طلاق هم زمان با اجرای صیغه طلاق ارائه است و رویه واحدی در این خصوص وجود ندارد.

۶- گواهی بکارت و دوشیزگی، در زمانیکه زوجه ادعا داشته باشد غیر مدخوله است. با تأیید پزشکی قانونی و صدور گواهی عدم نزدیکی یا بکارت یا دوشیزگی می تواند از اثرات و امتیاز آن در حکم طلاق توافقی بهره مند گردد.(مهم ترین امتیاز در این مورد حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق است.)

نکته : گاهی قاضی رسیدگی کننده به طلاق توافقی، اقرار زوجین (هر دو زن و شوهر) به عدم وقوع نزدیکی یا دوشیزگی یا بکارت را می پذیرد به عبارت دیگر بعضی از قضات اقرار زوجین را در این خصوص حجت دانسته و نیازی به ارجاع به پزشکی قانون نمی بیند.(البته این بسیار نادر است و رویه غالب ارجاع به پزشکی قانونی جهت تشخیص بکارت است.)

۷- مدتی است (از آذرماه سال ۱۳۹۷) به موجب یک بخشنامه و دستور العمل، شرکت در جلسه مشاوره خانواده و غربالگری برای انجام طلاق توافقی اجباری شده و این در زمره مدارک لازم برای طلاق توافقی قرار گرفته است و این نیز خود یکی از مدارک لازم برای طرح و شروع طلاق توافقی است.

نکته : توجه داشته باشید مطابق تعریف جدید از طلاق توافقی و پروسه و مراحل جدید انجام طلاق توافقی، مدت زمان انجام این نوع طلاق ممکن است ۳ ماه یا حتی بیشتر طول بکشد که البته وکلای دفتر وکالت ما تلاش می نمایند در یک پروسه زمانی حدوداً ۲۰ روزه در صورتی که مدارک لازم برای طلاق توافقی کامل باشد مراحل آن را طی کنند.

پرونده کلاسه : ..............

مرجع رسیدگی : شعبه ۲۷۴ دادگاه عمومی حقوقی (خانواده) مجتمع قضایی شهید مفتح تهران

دادنامه شماره : ............

خواهان : آقای .......... با وکالت ......... به نشانی .............

خوانده : خانم ........... با وکالت ........ به نشانی ...............

خواسته : طلاق توافقی (طلاق با توافق زوجین یا طلاق خلع)

گردشکار: خواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی در وقت فوق العاده/مقرر دادگاه به تصدی امضاءکننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

در خصوص دادخواست زوجین به اسامی خانم ………. با وکالت ………… و آقای ………. با وکالت ……….. بر صدور گواهی عدم امکان سازش به منظور اجرای صیغه طلاق (طلاق توافقی) بدین شرح که حسب مفاد دادخواست و صورتمجلس دادگاه اعلام داشته اند زوجین با یکدیگر تفاهم و توافق اخلاقی نداشته و قادر به ادامه زندگی مشترک نمی باشند از این رو قصد جدایی و طلاق دارند: زوج تعداد پنجاه سکه بهار آزادی را زمان اجرای صیغه طلاق به زوجه پرداخت می نماید و الباقی مهریه را به صورت اقساط ماهیانه دو سکه بهار آزادی به زوجه پرداخت خواهد کرد و پنج سکه بهار آزادی را در قبال طلاق به زوج بذل و وکیل زوج قبول بذل نمودند.

زوجه نسبت به سایر حقوق مالی ادعایی ندارد. حضانت فرزندان مشترک با پدر است که با توجه به اوراق و محتویات پرونده و ملاحظه فتوکپی مصدق سند رسمی نکاحیه مضبوط در پرونده و احراز علقه زوجیت دائم فیمابین زوجین و اینکه مساعی دادگاه و داوران واجد شرایط قانونی در سازش زوجین و اصلاح ذات البین موثر واقع نشده است لذا مستندا به ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب سال ۱۳۷۱ مجمع تشخیص مصلت نظام و آیین نامه اجرایی آن و با رعایت مواد ۱۱۴۵ و ۱۱۳۳ قانون مدنی دادگاه ضمن صدور گواهی عدم امکان سازش به زوجین اجازه داده می شود تا با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و با رعایت کلیه موازین شرعی و قانونی و پس از بذل مهریه به میزان یادشده فوق از سوی زوجه و قبول بذل از ناحیه زوج نسبت به اجرای صیغه طلاق از نوع بائن یائسه و ثبت آن اقدام نمایند. صحت اجرای صیغه طلاق به عهده مجری محترم طلاق است.

رای صادره حضوری ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد و پس از آن ظرف فرصت قانونی قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است همچنین از تاریخ ابلاغ جهت ارائه به دفترخانه طلاق سه ماه اعتبار دارد.

رئیس شعبه ۲۷۴ دادگاه خانواده تهران

تصویر
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir و 09101003514