علاوه بر اینکه پلیس فتا، می تواند، اقدام به مسدودی کارت بانکی کند، گاهی، مسدودی کارت بانکی، توسط دادگاه و به دستور قاضی صورت می گیرد. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره مسدود شدن کارت بانکی توسط دادگاه صحبت کنیم.
مسدود شدن کارت بانکی توسط دادگاه، معمولا، زمانی اتفاق می افتد که شکایتی، علیه شخصی، در دادگاه ثبت می گردد و شاکی یا خواهان، از دادگاه، تقاضای حکم به مسدود شدن کارت بانکی، به دستور دادگاه و قاضی پرونده را داشته است یا به علت نوع جرم مورد شکایت، قاضی، تشخیص داده که باید، حساب فرد، مسدود شود.
مسدود شدن کارت بانکی توسط دادگاه، همیشه، به معنای وقوع جرم توسط صاحب حساب نیست، گاهی، به این علت که حساب و شماره کارت فرد، مورد سوء استفاده قرار گرفته و متضررین از این سوء استفاده، شماره کارت وی را به دادگاه، اعلام کرده اند، قاضی، تا رسیدگی به پرونده، دستور مسدودی کارت و حساب فرد را می دهد.
یکی دیگر از مراجعی که می تواند، سبب مسدود شدن کارت بانکی گردد و صلاحیت انجام این امر را در صورت وجود شرایط قانونی دارد، اجرای احکام حقوقی یا کیفری است. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره مسدود شدن کارت بانکی، توسط اجرای احکام صحبت کنیم.
زمانی که فردی، به موجب حکم دادگاه حقوقی یا کیفری، محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان جریمه نقدی یا محکوم به پرداخت محکوم به می شود، باید، در موعد مقرر، اقدام به پرداخت آن کند، در غیر این صورت، ذی نفع از حکم، می تواند، با مراجعه به اجرای احکام شعبه صادر کننده حکم، درخواست مسدودی حساب بانکی فرد را داشته باشد.
اجرای احکام، پس از بررسی حکم دادگاه و چک کردن موعد های مقرر برای پرداخت محکوم به یا جریمه نقدی یا دیه، اقدام به صدور نامه مسدودی حساب و کارت بانکی شخص می نماید و بدین ترتیب، صاحب حساب، تا زمان رفع علت مسدودی، حق استفاده از حساب خود را نخواهد داشت.