انواع شروط ضمن عقد ازدواج

شروط ضمن عقد ازدواج : در واقع امکانی است که قانونگذار در اختیار افراد قرار داده که عقد و قرارداد مورد نظر را به میل، خواسته و انتظارات خود نزدیک نمایند.بر اساس قانون مدنی ایران، ازدواج یک عقد لازم الاجرا است که در پی آن هر یک از زن و مرد قهراً شروط و تعهداتی را متحمل می‌شوند و در عین حال از حقوقی هم برخوردار هستند.شرایط عقد نکاح یا جزء اقتضای ذات عقد هستند که غیر قابل خدشه و عدول محسوب می شوند یا جزء شرایط قانونی هستند که گاهی می شود بر خلاف آن توافق نمود یا جزء شرایط ضمن عقد که در صورت مباح، قانونی و مشروع بودن می توان ضمن عقد جهت تکمیل و غنا عقد درج نمود که در این میان جایگاه شروط ضمن عقد نیز قابل توجه است. از این جهت که میتوان با اعمال و استفاده به جا از این امکان حقوقی که در انحصار مرد بوده است را در جهت تساوی حقوق به زن هم داد.در ادامه با شروط ضمن عقد ازدواج با ما همراه باشید .

زمان تنظیم می‌تواند همزمان یا بعد از وقوع عقد باشد. پس نمی‌توان شروط را قبل از عقد ثبت کرد. لازم به ذکر است که درج و امضای شروط در قباله ازدواج به تنهایی کافی نیست و براساس رویه قضایی، این شروط حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی بصورت سند رسمی ثبت و امضاء شود.

وکیل خانواده : شرط تحصیل از جمله شروطی است که در سندهای ازدواج قید نشده‌ است ولی زن و شوهر می‌توانند آنها را در سند ازدواج بگنجانند. اگرچه حق تحصیل از حقوق اساسی هر فرد است اما برای پرهیز از مشکلات احتمالی عبارت”زوج، زوجه را در ادامه تحصیل تا هر مرحله که زوجه لازم بداند و در هرکجا که شرایط ایجاب نماید مخیر می‌سازد”برای درج در سند ازدواج پیشنهاد میشود.

مطابق قانون، اگر شغل زن منافی با مصالح خانواده یا حیثیت شوهر یا زن باشد، مرد می‌تواند همسر خود را از آن شغل منع کند. باتوجه به اینکه امکان تفسیرهای مختلف از این متن قانونی وجود دارد، گنجاندن عبارت”زوج، زوجه را در اشتغال به هر شغلی که مایل باشد، در هرکجا که شرایط ایجاب نماید مخیر می‌کند” پیشنهاد میشود.

مطابق قانون، زنان متأهل فقط با اجازه کتبی همسر خود می‌توانند از کشور خارج شوند ولی برای این منظور درج عبارت “زوج به زوجه وکالت بلاعزل می‌دهد که با همه اختیارات قانونی بدون نیاز به اجازه شفاهی یا کتبی مجدد شوهر، از کشور خارج شود. تعیین مدت، مقصد و شرایط مربوط به مسافرت به خارج از کشور به صلاحدید خود زن است” در عقدنامه پیشنهاد می‌شود.

زن تنها در موارد بسیار خاص می‌تواند از همسر خود جدا شود. با شرط”زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر میدهد تا زوجه در هر زمان و تحت هر شرایطی از جانب زوج اقدام به مطلقه نمودن خود از قید زوجیت زوج به هر قسم طلاق، اعم از بائن و رجعی و خلع و مبارات، به هر طریقی اعم از اینکه اخذ یا بذل مهریه کند ” زن این اجازه را دارد تا در هر زمان و به هردلیلی، خود مستقلاً از دادگاه تقاضای طلاق کند.

زن نمی‌تواند در عقد ازدواج شرط کند که شوهرش حق ندارد او را طلاق دهد؛ زیرا مطابق ماده 1133 قانون مدنی، مرد می‌تواند هر وقت بخواهد زن خود را طلاق دهد. بنابراین اختیار طلاق از قوانین آمره بوده و شرط مذکور باطل است.

توجه شود زن نمی‌تواند شرط کند که حق دادن طلاق با او باشد؛ زیرا قانون حق طلاق را منحصراً به شوهر داده و از قوانین آمره می‌باشد. بنابراین چنین شرطی باطل است و صرفاً میتواند از جانب شوهر، وکالت در طلاق بگیرد.

خیر؛ زمانی که طلاق از سوی مرد باشد و به سبب تخلف زن از وظایف همسری نباشد، زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را به زوجه منتقل کند.

 در عقد ازدواج زن و شوهر اهداف متعددی دارند که نزدیکی و یا رابطه زناشویی میان زن و شوهر تنها هدف ازدواج نیست و اصل بر مشارکت زوجین در طول زندگی مشترک و همدلی و هماهنگی آنان می‌باشد. به همین دلیل، شرط عدم نزدیکی در عقد نکاح بر خلاف مقتضای عقد ازدواج نبوده و شرط نامشروع نیز محسوب نمی‌شود.

image
مشاوره حقوقی با وکیل آنلاین

مشاوره حقوقی

جهت درخواست مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید .

در سریعترین زمان ممکن با یک وکیل پایه یک مشورت کنید

info@asrevekalat.ir | 09101003514

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.