تهران یوسف آباد خیابان فتحی شقاقی بین بیستون و چهلستون پلاک ۷۲ ساختمان صبا طبقه ۴ واحد ۱۳
تلفن پشتیبانی 09101003514
bg_image
قراردادها
قرارداد چیست ؟

در دنیای امروزی توافق و قرارداد یکی از ارکان اصلی زندگی اجتماعی روزانه را تشکیل می‌دهد و جزیی جدا نشدنی از آن به حساب می‌آید. انسان‌ها در هر جایگاهی که قرار بگیرند هم تعهداتی را قبول میکنند و هم تعهداتی را نیبت به هم می‌دهند. بنابراین قراردادهای حقوقی در واقع تعهداتی هستند که میان دو طرف قرارداد منعقد می‌شوند با این تفاوت که در قالب به خصوص و ویژه‌ای در می‌آید و به این شکل آن را از سایر توافقات روزمره متمایز می‌کند. ما در این متن برآنیم که ابتدا در باب تعریف قرارداد حقوقی و مشخصات آن و سپس در مورد قراردادهای حقوقی متعارف در عرصه کسب و کار صحبت کنیم. به طور کلی قرارداد نوعی از توافق بین دو یا چند نفر برای برقراری رابطه تجاری یا غیر تجاری میباشد. در یک طرف قرارداد فردی قرار دارد که قصد به وجود آوردن قرارداد را دارد که به عمل او ایجاب می‌گویند و در طرف دیگر قرارداد شخصی است که ایجاب طرف مقابل را قبول می‌کند. در این راستا ماده 183 قانون مدنی بیان میکند: ” عقد عبارت از این است که یک یا چند فرد در مقابل یک یا چند فرد دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن‌ها باشد. “

تصویر

قصد طرفین و رضایت آن‌ها

زمانی که دو طرف با اراده بر موضوعی توافق کنند ملزم به رعایت آن می‌شوند. رضایت یک عمل درونی و منظور از آن اشتیاق برای انجام عملی است و قصد صورت بیرونیاین تمایل محسوب می‌شود که به واسطه عملی خارجی خود را نشان می دهد.

تصویر

صلاحیت طرفین

صلاحیت به معنای قدرت و توانایی اعمال حق میباشد به این معنا که فرد بالغ، عاقل و رشید باشد و هم‌چنین در مورد شخص حقوقی لازم است بررسی شود که آیا در حوزه مورد نظر قدرت عمل لازم را دارد یا خیر؟

تصویر

معلوم و مشخص بودن مورد معامله ( موضوع معامله )

موضوع قرارداد عبارت است از مال یا عملی که طرفین متعهد به یا انجام آن هستند که بایستی معلوم و مشخص باشد.

مشروعیت جهت معامله

منظور از جهت معامله همان هدف معامله است. البته باید گفت که معمولا در قراردادهای حقوقی جهت معامله ذکر نمی‌شود ولی اگر ذکر شد نباید خلاف شرع باشد.علاوه بر این شروط که از شرایط کلی و اساسی صحت قراردادها هستند ممکن است برخی شروط دیگر هم در قراردادها بیاید که لازمه آن قرارداد باشد.به عنوان مثال در برخی از قراردادها مدت قرارداد جز اصلی ارکان تشکیل‌دهنده آن قرارداد محسوب می‌شود. مثلا در قراردادهایی که موضوع آن‌ها انجام کار یا ارائه خدمات است و یا در قرارداد اجاره که شرط اساسی صحت آن درج مدت زمان می‌باشد و یا مواردی نظیر مبلغ قرارداد و محل تنظیم قرارداد.

قرارداد اجاره دفتر کار

قرارداد اجاره قراردادی است که مستاجر مالک منافع عین مستاجره می‌شود.

قرارداد کار با مدت موقت

قرارداد کار برای انتظام بخشیدن به روابط کارگر و کارفرما و انجام تعهدات مشخصی ایجاد می‌شود. قرارداد کار شامل مدت موقت، غیر موقت و کار معین می باشد.

قرارداد مشاوره

این قرارداد برای بهره‌گیری از راهنمایی‌های مشاور در طول مدت قرارداد است. شخص مشاور هم تحت شمول قانون کار قرار خواهد گرفت.

قرارداد مشارکت در ساخت

  قرارداد مشارکت در ساخت و…

ادامه مطلب

نمونه قولنامه دستی

نمونه قولنامه دستی    ماده 1…

ادامه مطلب

تامین دلیل مقررات احکام دادخواست

تاسیس تامین دلیل عبارت است از…

ادامه مطلب

مراحل شکایت چک و خسارت تاخیر در دادگاه

دادخواست مطالبه وجه چک و خسارت…

ادامه مطلب

دادخواست طلاق به درخواست زن (زوجه)

دادخواست طلاق به درخواست زن (زوجه)…

ادامه مطلب

دادخواست و حکم طلاق رجعی

دادخواست طلاق رجعی (طلاق به درخواست…

ادامه مطلب

لایحه دفاعیه – تجدیدنظرخواهی از اتهام تغییر کاربری غیر مجاز

لایحه تجدیدنظرخواهی تغییر کاربری بسمه تعالی…

ادامه مطلب

نمونه دادخواست دستور موقت و تنظیم سند ملک مشاع

دادخواست دستور موقت و الزام به تنظیم…

ادامه مطلب